Pagini din istorie...

vineri, aprilie 08, 2011

Rosa si MONSTRUL Partea#3

Rosa se simti tradata."Toate o vor pe Miriam,pe Miriam,pe Miriam"se gandi ea."Pe mine nici nu o sa ma bage in seama."

-Familia domnului Dan Miller a fost seara trecuta pe la noi,spuse Becky intr-o dimineata,cand cele patru fete s-au adunat ca de obicei pe scari.Ei au ajuns ieri dupaamiaza.Au despachetat totul,dar pentru ca patirile inca nu au fost montate,mama le-a spus sa doarma la noi.
   Rosei i se paru ca Becky incearca sa se dea mare,ca si cum ar fi un lucru obisnuit ca oamenii sa se mute in vecinatatea lor.In acelasi timp,bucuria lui Becky dadea pe dinafara,asa ca o enerva la culme pe Rosa.
-S-ar putea sa vina copiii maine la scoala,continua Becky.Mriam mi-a spus ca are emotii sa vina la scola noua,dar i-am promis ca o sa stau cu ea cateva zile pana se acomodeaza.Si i-am mai spus ca voi sunteti foarte prietenoase.Zambi larg in timp ce se uita la fiecare fata.
Rosa isi intoarse capul cu dezgust.
-De ce nu a venit azi?intreba Martha.
-Trebuiau sa-si monteze mobila.Si,pe langa asta,toti erau foarte obositi.Eu si Miriam am vorbit pana aproape de miezul noptii,chicoti Becky.
Chiar atunci Profesorul Gideon deschise usa cu clopotelul in mana si intrerupse discutia fetelor.Dintr-o data,Rosa se bucura ca nu mai aveau voie sa vorbeasca dupa ce suna clopotelul.Simtea ca nu mai poate asculta nici un alt cuvant despre acea noua fata.

-Salut,Rosa!Spuse Becky cu voiosie in dimineata urmatoare,cand fetele se intalnira in curtea scolii.
"Ca si cum sunt o persoana importanta!"se gandi Rosa.
-Miriam,ea e Rosa!spuse Becky dorind sa i-o prezinte lui Miriam.Este in clasa a opta.
 Miriam zambi cu timiditate si o saluta.
 Zambi si Rosa,si o saluta.In inima ei recunoscu sa noua fata e graguta.prea prietenoasa si vorbea bland.Dupa prima zi,Rosa simtea cum resentimentele ei dispareau.Inauntrul ei se dadea o lupta intre doua sentimente.O parte din ea voia sa o accepte cu draga inima pe Miriam si sa-i devina prietene,dar cealalta parte se retragea in cochilia mica pe care chiar ea si-o construise.
   Cateva zile mai tarziu,elevii de al Malpheview iesira afara sa joace jocul"Inchisoarea".Rosa privi in jur si observa expresia nedumerita pe fata lui Miriam.Merse inspre ea si o intreba:
-Nu stii cum se joaca jocul asta?
-Nu,nu stiu,recunoscu Miriam.Nu l-am jucat niciodata la cealalta scoala.
-Nu-i nimic,o asigura Rosa.E foarte simplu.Sunt doua case-una de langa copacul de acolo si alta dincolo de locul de joaca,la gard.
-Ce s-a intamplat?intreba Becky apropiindu-se.
-Nimic,raspunse Rosa repede.Doar ii explicam...Numai atat apuca sa spuna.
-Nu conteaza,Miriam.Esti in echipa cu mine si o sa-ti explic in timp ce jucam.Si astfel,Becky pleca tragand-o pe Miriam.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Zumzete...